Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2008 03:01 - Що е демокрация?
Автор: observer Категория: Политика   
Прочетен: 658 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 16.03.2008 03:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Що е демокрация?
    Днес никой не си задава този въпрос. Поголовно се приема, че ако нещо се прави от Америка, каквото и да е то, значи това е демокрация. Американско значи демократично. Не-американско, или, недай боже, анти-американско деяние, значи недемократично. Тоталитаризъм или диктатура. Саакашвили спечели фалшифицирани избори с над 90 процента. И бе прогласен за най-демократично избрания президент в Грузия за всички времена, защото обслужваше американците не по-зле, макар и на не толкова ниско ниво, отколкото жриците на любовта- приходящите моряци, в квартала на червените фенери в Амстердам. Путин печелеше с над 60 процента всякакви избори в Русия. Оказа се недемократичен сатрап и диктатор, защото не се вписа в ролята на американска жрица, пък и извърши тежкото престъпление да изрита приятни персони от готино племе, като Березовски и компания, извън пределите на Русия. По същия начин всички, които не мислят като най-великия мислител на всички времена, орелът в планината, тигърът в джунглата, и лъвът в пустинята, другаря Дж. Буш, са белязани с етикета на световната еврейска преса като комунисти, муджехидини, талибани, терористи, и кървави убийци на бременни американки в 9-ия месец.
    Не съм наясно какво е по същество действителното понятие за демокрация. Не съм чел нито френските просветители, нито англоамериканските им подгласници. Не съм живял никога в общество, което не само се счита за демократично, но и отказва да демонизира онези, които не се самоопределят като велики демократи и прочее ....асти.
Зная само, че с американската амбиция за световна хегемония, с онова, което американците извършват по света, докато плещят за демокрация и човешки права, не мога да бъда друго, освен заклет враг на демокрацията, каквото и да означава тя. Защото не можеш да бъдеш едновременно честен, и да почиташ онова, което говорят безчестните, не можеш да бъдеш умен, и да се прекланяш пред Америка, не можеш да бъдеш мъж, и да не си готов да воюваш с проказата, която вони от тази бого и човеко ненавистна страна!


Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. spasunger - ...
17.03.2008 14:08
Мога да ти дам наръчник по правене на колани с бомби-самоделки ако искаш.
цитирай
2. dolce - бе
18.03.2008 02:48
сега виж мой не си прав и туй то
не мое другаря Буш младши да не е демократ
как тъй та всички които се наричат демократи са най малкото умствено недоравити тъй че не си прав погледни първанов - седефчо и ще разбереш грешката
:) ако ще си посипваш след туй главата с пепел мога да дам назаем :)
цитирай
3. анонимен - Кой те пита?
19.03.2008 10:38
Тебе пък кой те пита харесваш ли демокрацията или не?Народа гласува на изборите и тия правителства са законно избрани.А ти искаш-не искаш,ще живееш при тая демокрация,колко и да я мразиш.Хубавото на демокрацията е,че има плурализъм на мненията.Има недоволни,но никой не ги преследва за техните възгледи.Свободен си по всяко време да се преселиш в Куба,Северна Корея,Венецуела,Иран.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: observer
Категория: Политика
Прочетен: 10633
Постинги: 2
Коментари: 6
Гласове: 26
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930